Spor Karakter Oluşturur mu?

Spor Karakter Oluşturur mu?

Spor tek başına ne iyi ne de kötüdür. Sporla birlikte ortaya çıkan olumlu ve olumsuz etkiler, sporun doğasından gelir.

Sporun karakter oluşturduğu düşüncesi; 19. yüzyıla dayanan bir anlayışa dayanır. O dönemde, oyun sahalarının, liderlik için gerekli disiplini sağlayan temel eğitim alanları olduğuna inanılırdı. Fiziksel aktivitenin, toplumun davranışlarını ve değerlerini güçlü bir şekilde etkilediği düşünülüyordu. Gençlere kazandırılmak istenen erdemler arasında anlayış, adalet duygusu ve kurallara uyma gibi değerler vardı.

Para ya da ün gibi dışsal ödüller için spor yapma felsefesi benimsenmiyordu çünkü bu, adaletsiz davranışlara yol açabilirdi. Ancak günümüz yarışma sporları, bu ideallerle tam olarak örtüşmüyor. Ekonomik baskılar ve ün kazanma isteği, bu ideallerin çökmesine neden olabiliyor.

Doğru yaklaşım ve doğru rehberlikle, spor olumlu, karakter geliştiren bir deneyim olabilir. Çocuklar için kurallar ve toplumsal değerlerle ilişki kurmanın en iyi yollarından biri olarak görülür. Hoşgörü, adalet ve sorumluluk gibi değerleri geliştirme konusunda önemli bir işlevi vardır.

Çocuklara doğru yönlendirme ile spor, şu fırsatları sunabilir:

  • Etkin bir yaşam biçiminin önemini kavratma
  • Sporsal becerilerin gelişmesiyle birlikte kendini algılama
  • Takım çalışması becerisinin kazandırılması
  • Diğerleriyle nasıl ilişki kurulacağının öğrenilmesi
  • Başarı ve başarısızlıkla nasıl başa çıkılacağının öğrenilmesi
  • Diğerlerine ve başarıya saygının öğretilmesi

 

Önder Mocu

Blog

cocuklarda-ozguven-gelistirmek-icin-etkili-yontemler

Çocuklarda Özgüven Nasıl Artırılır?

Çocuklarda özgüven, sağlıklı bir gelişim için temel bir faktördür ve başarılı bireyler olarak yetişmelerine önemli katkı sağlar. Özgüveni yüksek çocuklar, kendilerini daha iyi tanır, güçlü yönlerinin farkındadırlar ve bu özelliklerini

Devamını Oku »